Πρώτη Ματιά: "High Life" Της Claire Denis

0

Πρόκειται για το "High Life", την νέα ταινία της Γαλλίδας σκηνοθέτριας Claire Denis, που εκτός απο το πρώτο sci-fi φίλμ που σκηνοθετεί, αποτελεί και το πρώτο της αγγλόφωνο φίλμ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Screen Daily:

"Μια ομάδα ικανών εγκληματιών εξαγοράζει την ποινή φυλάκισης των μελών της, με την συμμετοχή τους σε μια κυβερνητική διαστημική αποστολή. Σκοπός της αποστολής είναι η ανακάλυψη νεων πηγών ενέργειας και η διεξαγωγή πειραμάτων ανθρώπινης αναπαραγωγής στο διάστημα. Το φίλμ εστιάζει στον Monte, μερικά χρόνια μετά την έναρξη της αποστολής, καθώς μεγαλώνει την κόρη του, Willow, σε πλήρη απομόνωση στο άδειο διαστημόπλοιο που κατευθύνεται πρός τον τελευταίο του προορισμό, μια μαύρη τρύπα.

Ο Monte ανέθρεψε τη Willow ενάντια στη θέληση του, καθώς το σπέρμα του χρησιμοποιήθηκε για την γονιμοποίηση μιας καταδίκου στο διάστημα, αποτελώντας μέρος του πειράματος. Κατά την διάρκεια της ανατροφής της όμως, ο Monte βίωσε την αληθινή αγάπη για πρώτη φορά στη ζωή του."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται η Claire Denis ("Beau Travail", "White Material"), η οποία υπογράφει και το σενάριο μαζί με την Zadie Smith ("White Teeth," "On Beauty") και τον Nick Laird.

Στο φίλμ θα εργαστούν επίσης ο Δάνος-Ισλανδός καλλιτέχνης Olafur Eliasson, η κινηματογραφίστρια Agnes Godard και ο αστροφυσικός Aurélien Barrau, ενώ την μουσική θα γράψει ο Stuart Staples, ο μόνιμος μουσικός συνεργάτης της Claire Denis.

Οι πρωταγωνιστές του High Life

Robert Pattinson, Patricia Arquette και Mia Goth.

Το casting που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει ήδη εξασφαλίσει τα ονόματα των Robert Pattinson, Patricia Arquette και Mia Goth, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να προστεθούν και άλλα.

Με δεδομένο το σκηνοθετικό παρελθόν της Claire Denis, το πρώτο της sci-fi φίλμ έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες, καθώς αναμένεται να έχει μια τελειώς διαφορετική προσέγγιση και αισθητική.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, ενώ η κυκλοφορία της στις αίθουσες αναμένεται μέσα στο 2017.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.