Πρώτη Ματιά: «Frankenstein» του Paul McGuigan

0

Με το «I, Frankenstein» του Stuart Beattie να κυκλοφορεί σε λιγότερο απο ένα μήνα, άλλη μια μεταφορά της διάσημης νουβέλας της Mary Shelley βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Πρόκειται για το «Frankenstein» του Paul McGuigan που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση απο τις ταινίες με το διάσημο τέρας που έχουμε δεί μέχρι σήμερα.

«Μια μοναδική εκδοχή της κλασσικής νουβέλας της Mary Shelley. Διηγούμενη απο την οπτική του Igor, η ταινία παρουσιάζει την σκοτεινή καταγωγή του βασανισμένου βοηθού και την λυτρωτική του φιλία με τον νεαρό σπουδαστή της ιατρικής Victor Von Frankenstein. Αργότερα ο Igor, θα γίνει μάρτυρας της ανάδειξης του Frankenstein στον άνδρα και τον θρύλο που ξέρουμε σήμερα.»

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Paul McGuigan (Gangster No. 1, Push), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Max Landis («Chronicle»), βασισμένος στη πασίγνωστη ομώνυμη νουβέλα της Mary Shelley.

Σύμφωνα με τον James McAvoy που θα ενσαρκώσει τον τρελό επιστήμονα:

«Είναι περισσότερο μια περιπέτεια που εστιάζει στην σχέση μεταξύ του Dr. Frankestein και του πιστού βοηθού του Igor, αυτήν την αδελφική σχέση εξερευνούμε. Είναι μια πραγματικά σκοτεινή περιπέτεια, δεν είναι ταινία δράσης αν και έχει πολλή απο αυτήν. Ομως ουσιαστικά εστιάζει σε αυτήν τη στενή σχέση που δημιουργεί και την βάση της περιπέτειας που θα ζήσουν μαζί.»

Ενώ σύμφωνα με τον Daniel Radcliffe που θα υποδυθεί τον πιστό βοηθό «Igor»:

«Είναι απο τα πιο αυθεντικά σενάρια που έχω διαβάσει. Ο Max Landis έχει δημιουργήσει ένα υπόβαθρο για τον «Igor» που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Ολοι ξέρουμε για το τέρας, τον τρελό επιστήμονα και τον καμπούρη βοηθό του, αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι το πως προέκυψαν όλα αυτά. Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά αυτής της ταινίας, είναι η ιστορία του επιστήμονα και του βοηθού στην πρώτη γραμμή της επιστήμης.»

Πρωταγωνιστούν οι James McAvoy, Daniel Radcliffe, Jessica Brown Findlay, Andrew Scott, Freddie Fox, Bronson Webb, Valene Kane, Barrie Martin.

Το «Frankenstein» θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική τον Ιανουάριο του 2015.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.