Πρώτη Ματιά: "The Dark Tower" Του Nikolaj Arcel

0

Πρόκειται για το "The Dark Tower", την πρώτη ταινία απο το σύμπαν της 8τομης ομώνυμης σειράς βιβλίων του Stephen King, που ύστερα απο χρόνια προετοιμασίας βρίσκεται πλέον στο στάδιο της παραγωγής. Αν και αρχικά όλοι είχαμε θεωρήσει ωw δεδομένο οτι η ταινία και οι μελλοντικές συνέχειες θα ήταν μια πιστή μεταφορά των βιβλίων του King, απ΄ότι φαίνεται αυτό δεν ισχύει, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τον τελευταίο καιρό, η ταινία του "The Dark Tower" θα λειτουργήσει σαν sequel στα βιβλία του Stephen King.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο σκηνοθέτης του φίλμ, Nikolaj Arcel:

"Οι σκληροπυρηνικοί θαυμαστές της σειράς βιβλίων The Dark Tower θα διαπιστώσουν ότι αυτό το φίλμ είναι στην πραγματικότητα ένα sequel των βιβλίων. Εχει πολλά κοινά στοιχεία με τα βιβλία, πολλούς απο τους γνωστούς χαρακτήρες, αλλά είναι ένα διαφορετικό ταξίδι που όμως ταιριάζει άψογα στο σύνολο της ιστορίας."

Ενώ όσον αφορά την πλοκή, ο Nikolaj Arcel δήλωσε:

"Ο Πύργος είναι ένας φάρος φωτός μέσα σε ένα κυνικό και σκοτεινό κόσμο, που κάποιες φορές φαντάζει να μην έχει ελπίδα και αυτό το φίλμ εστιάζει σε αυτή την αναζήτηση. Μια αποστολή για την διάσωση της ελπίδας και του φωτός."

Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή της λύσης του sequel, αποτελεί μια παράτολμη αλλά συνάμα και έξυπνη επιλογή, καθώς έτσι η παραγωγή θα αποφύγει μια αναπόφευκτη σύγκριση της ταινίας με τα βιβλία και θα έχει μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία. Μια απόφαση που φαίνεται να έχει και την υποστήριξη του Stephen King, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην επιλογή του sequel, όσο και στις πιθανές απουσίες κάποιων χαρακτήρων:

"Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτή την επιλογή. Ξέρω ακριβώς το πότε σχεδιάζει ο Akiva Goldsman να τους εισάγει και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό."

Στην σκηνοθεσία του φίλμ βρίσκεται ο Nikolaj Arcel ("A Royal Affair"), ο οποίος ασχολήθηκε και με το σενάριο, το οποίο αναθεώρησε μαζί με τον Anders Thomas Jensen ("Anders Thomas Jensen"), βασισμένοι στο προσχέδιο που έγραψαν οι Akiva Goldsman ("A Beautiful Mind", "I Am Legend") και Jeff Pinkner ("Lost", "Fringe") και με επίκεντρο το πρώτο βιβλίο της σειράς, "The Gunslinger".

Οσον αφορά τους πρωταγωνιστές, στο ρόλο του πιστολά Roland Deschain θα βρεθεί ο Idris Elba ("Luther"), ο Matthew McConaughey ("Interstellar") θα υποδυθεί τον κακόβουλο 'Man in Black', ενώ η Abbey Lee ("Mad Max: Fury Road") θα υποδυθεί την Tirana.

Πρώτη Ματιά: "The Dark Tower" Του Nikolaj Arcel

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Katheryn Winnick ("Vikings"), Cloudia Kim ("Marco Polo"), Jackie Earle Haley ("Preacher"), Nicholas Hamilton, Alex McGregor, Fran Kranz και José Zúñiga.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεταφορά του "The Dark Tower" θα αποτελείται απο αρκετές συνέχειες και μια τηλεοπτική σειρά που ήδη ετοιμάζει η MRC, ενώ το πρώτο φίλμ θα βασιστεί στο "The Gunslinger", το πρώτο βιβλίο της σειράς που εστιάζει στην σχέση ανάμεσα στον Roland και τον νεαρό προστατεύομενο Jake Chambers.

Στην θέση των παραγωγών βρίσκονται οι Akiva Goldsman, Brian Grazer, Ron Howard, Erica Huggins και Stephen King.

Το "The Dark Tower" που αποτελεί μια συμπαραγωγή των Sony Pictures και η Media Rights Capital [MRC], θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στο 2017...

Φωτογραφίες: Entertainment Weekly

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.