Ο Robert Rodriguez Θα Σκηνοθετήσει Το "Alita: Battle Angel"

0

Ο Robert Rodriguez θα σκηνοθετήσει το "Alita: Battle Angel", την κινηματογραφική μεταφορά του Γιαπωνέζικου manga του Yukito Kishiro. Το comic του Kishiro εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1990 και ολοκληρώθηκε το 1995 ύστερα απο 9 τεύχη. Την μεταφορά του project αρχικά είχε αναλάβει ο James Cameron, ο οποίος αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει λόγω των τριών νέων φίλμ του "Avatar".

"Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα μεταποκαλυπτικό μέλλον και εστιάζει στην Alita, ένα cyborg που έχει χάσει όλες τις αναμνήσεις του και που ανακαλύπτεται σε μια χωματερή απο έναν επιστήμονα της κυβερνητικής, που την ανακατασκευάζει και την φροντίζει. Σύντομα η Alita ανακαλύπτει μια κρυμμένη ανάμνηση, το Panzer Kunst, μια θρυλική πολεμική τέχνη των cyborg, που θα την μετατρέψει σε Hunter Warrior ή bounty hunter. Η ιστορία καταγράφει τις προσπάθειες της Alita να ανακαλύψει ξανά το παρελθόν της και τους χαρακτήρες που θα επηρρεάσει μέσα απο το ταξίδι της."

Ο Robert Rodriguez ανέλαβε την σκηνοθεσία της μεταφοράς με τις ευλογίες του James Cameron, ο οποιος θα εκτελέσει χρέη παραγωγού.

Σύμφωνα με τον James Cameron:

"Ο Robert και εγώ προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα φίλμ μαζί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έτσι ενθουσιάστηκα όταν μου είπε ότι θέλει να κάνει το 'Battle Angel'. Είναι πολύ συνεργάσιμος και ήδη είμαστε σαν δυο παιδιά που κατασκευάζουν ένα go-kart, διασκεδάζοντας τόσο δημιουργικά όσο και τεχνικά. Αυτό το εγχείρημα είναι πολύ κοντά μου και το νοιάζομαι και δεν υπάρχει κάποιος που να εμπιστεύομαι περισσότερο απο τον Robert. Η τεχνική του επιδεξιότητα και το αναρχικό του στύλ, τον καθιστούν τον ιδανικό σκηνοθέτη για το συγκεκριμένο project. Θα μάθουμε πολλά ο ένας απο τον άλλο, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό έπος."

Alita-Battle-Angel-Yukito-Kishiro

Η αλήθεια είναι ότι όντως ο Robert Rodriguez διαθέτει ικανότητες στη χρήση του green screen, κάτι που φάνηκε στις τεχνικά άρτιες παραγωγές του "Sin City", όμως το σκηνοθετικό του στύλ και το μόνιμο φλέρτ του με τα b-movies, δεν μοιάζει σε τίποτε με αυτό του Cameron, που μας έχει συνηθίσει σε λαμπερές sci-fi, παραγωγές.

Πάντως, αν ο Cameron καταφέρε να "ελέγξει" τον αχαλίνωτο Rodriguez (κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό ο Frank Miller στο πρώτο Sin City), τότε το "Alita: Battle Angel" μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι αξιόλογο...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.