Ο Mike Flanagan Θα Σκηνοθετήσει Το «Doctor Sleep”

0

Ο Mike Flanagan θα σκηνοθετήσει το «Doctor Sleep”, την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Stephen King, που αποτελεί το sequel της ιστορίας του βιβλίου «The Shining”, που το 1980 μεταφέρθηκε στο σινεμά απο τον Stanley Kubrick και με πρωταγωνιστή τον Jack Nicholson.

«Η ιστορία εστιάζει στον Danny Torrance, ο οποίος κουβαλά το τραύμα απο το Overlook Hotel και στην ενήλικη ζωή του. Ο Danny έχει εξελιχθεί σε μια αντανάκλαση του δολοφονικού πατέρα του, με επίμονη οργή και εξάρτηση απο το αλκοόλ, που καταπραύνει τον πόνο του και τις «shining δυνάμεις” του. Αυτές οι δυνάμεις θα επιστρέψουν όταν θα αποτοξινωθεί και πλέον τις χρησιμοποιεί για να βοηθήσει τους ετοιμοθάνατους στο κέντρο περίθαλψης. Σύντομα ο Danny θα δημιουργήσει μια ψυχική σύνδεση με ένα νεαρό κορίτσι που μοιράζεται τις ίδιες ικανότητες και που έχει στοχοποιηθεί απο μια τρομακτική ομάδα που διαθέτει παρόμοιες δυνάμεις. Αυτό που έχει ανακαλύψει αυτή η ομάδα, είναι πως οι οι δυνάμεις τους αυξάνονται όταν εισπνέουν τον «ατμό” που βγαίνει απο άλλους με την δύναμη του shine, όταν αυτοί υπομένουν ένα βασανιστικό θάνατο.”

Ο Mike Flanagan έχει ταυτίσει το όνομα του με το είδος του τρόμου, καθώς το βιογραφικό του περιλαμβάνει ταινίες όπως το «Absentia”, το «Oculus”, το «Before I Wake” και πιο πρόσφατα το «Gerald’s Game”, που και αυτό αποτελεί μεταφορά βιβλίου του Stephen King. Ο Flanagan αυτή την στιγμή προετοιμάζει το «The Haunting of Hill House”, την νέα τηλεοπτική σειρά του Netflix στην οποία εκτελεί χρέη σεναριογράφου και σκηνοθέτη.

Εκτός απο την σκηνοθεσία, ο Mike Flanagan θα αναθεωρήσει και το σενάριο που αρχικά έγραψε ο Akiva Goldsman («The Dark Tower”, «A Beautiful Mind”).

Έτσι, ένα ακόμη έργο του διάσημου συγγραφέα παίρνει τον δρόμο για την μεγάλη οθόνη, ένα φαινόμενο που αναμένεται να συνεχιστεί καθώς οι μεγάλες εισπράξεις του «It” (του οποίου η συνέχεια ετοιμάζεται ήδη), έχουν ανοίξει την όρεξη των κινηματογραφικών στούντιο…

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.