Ο John Hurt Στο Ρόλο Του Don Quixote?

0

Τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε γράψει ότι ο Terry Gilliam επιτέλους προχωρά στην παραγωγή της μεταφοράς της διάσημης νουβέλας του Miguel de Cervantes, με πρωταγωνιστές τους Robert Duvall (Quixote) και τον Ewan McGregor (Sancho Panza).

Δυστυχώς όμως τα δεδομένα άλλαξαν και πάλι καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Duvall αποχώρησε απο το project και ο Terry Gilliam πρότεινε το ρόλο στον βετεράνο Αγγλο ηθοποιό John Hurt («Midnight Express”, «The Elephant Man”, «Alien”). Ενας απο τους κορυφαίους εν ζωή ηθοποιούς, ο δις υποψήφιος για Oscar Hurt, φαντάζει ιδανικός για το ρόλο τόσο λόγω εμφάνισης όσο και για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

Η πρώτη προσπάθεια του Gilliam να γυρίσει το «The Man Who Killed Don Quixote”, ξεκίνησε το 2000 με τον Jean Rochefort στο ρόλο του Quixote και τον Johnny Depp στο ρόλο του Sancho Panza. Ομως ύστερα απο μια σειρά προβλημάτων η ταινία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ πολλές σκηνές της κατέληξαν να προβληθούν στο ντοκυμαντέρ «Lost in La Mancha” που κυκλοφόρησε το 2002.

Εκτοτε το εγχείρημα πλανάται στον αέρα με τον Gilliam να αναζητά τόσο τους κατάλληλους ηθοποιούς όσο και τα απαραίτητα κεφάλαια. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι ο Gilliam είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει τα γυρίσματα στις αρχές του 2015 στα Κανάρια Νησιά, ενώ δεν αποκλείεται να αναζητήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια μέσω crowdfunding.

Οπως και να έχει, εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία και σε αυτή την προσπάθεια, καθώς δεν μπορούμε να φανταστούμε κάποιον καταλληλότερο σκηνοθέτη για την συγκεκριμένη ιστορία…

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.