Κριτική: «The Martian» Του Ridley Scott

0

«Έξι ημέρες πρίν, ο αστροναύτης Mark Watney έγινε ένας απο τους πρώτους ανθρώπους που περπάτησαν στον Άρη. Τώρα, φαίνεται πως θα είναι σίγουρα ο πρώτος που θα πεθάνει εκεί. Υστερα απο μια αμμοθύελλα που ανάγκασε το πλήρωμά του να φύγει θεωρώντας τον νεκρό, ο Mark βρίσκεται πλέον μόνος του, χωρίς μέσα επικοινωνίας με τη Γή και με ελάχιστες προμήθειες.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν προλάβει να πεθάνει απο την πείνα, καθώς ο κατεστραμμένος εξοπλισμός και το αντίξοο περιβάλλον, θα τον σκοτώσουν πρίν προλάβει να πεινάσει.

Ομως ο Mark δεν είναι έτοιμος να τα παρατήσει. Με άξονα την επινοητικότητα, τις ικανότητες του στη μηχανική και την άρνηση του να παραδοθεί, ο Mark αντιμετωπίζει με επιτυχία το ένα εμπόδιο μετά το άλλο.
Εκατομμύρια μίλια μακριά, η Nasa και μια διεθνής ομάδα επιστημόνων δουλεύουν ασταμάτητα για να φέρουν πίσω τον «Αρειανό», ενώ ταυτόχρονα οι συνάδελφοι του σχεδιάζουν μια τολμηρή και σχεδόν αδύνατη, αποστολή διάσωσης.»

Κριτική της ταινίας "The Martian"

Οπτικά πανέμορφο και τεχνικά άρτιο, το «The Martian» είναι ένα ευκολοχώνευτο φίλμ, μαζικής κατανάλωσης που δεν θυμίζει σε τίποτε το στύλ των σκοτεινών sci-fi ταινίων του Ridley Scott. Με ένα εντυπωσιακό cast και μια ιστορία που εστιάζει στην ανθρώπινη ευρηματικότητα και την επιβίωση, το «Martian» ξεκινά ιδανικά αλλά πολύ γρήγορα αρχίζει να ξεφουσκώνει εξαιτίας του υπερβολικού και ακραίου σεναρίου. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας ύστερα απο κάποια ευρηματικά και με επιστημονική βάση ‘κόλπα’, καταλήγει να μπαλώνει τις εγκαταστάσεις με ταινία και μουσαμά, αποδομώντας έτσι την όποια σοβαρή ατμόσφαιρα διέθετε το φίλμ μέχρι εκείνη την στιγμή. Σεναριακές αδυναμίες που γενικότερα δεν βοηθούν στη δημιουργία μιας έντονης και δραματικής ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα ένα φίλμ που θυμίζει περισσότερο ταινία του Roland Emmerich ή του Michael Bay και πολύ λιγότερο του Ridley Scott.

Κριτική της ταινίας "The Martian"

Υστερα απο μια σειρά αποτυχημένων φίλμ, ο Scott επιλέγει μια πιο ασφαλής προσέγγιση, χωρίς ρίσκο, με ένα φωτεινό και έντονα χιουμοριστικό φίλμ που απέφερε πολύ καλές εισπράξεις στο box-office.

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ridley Scott, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Drew Goddard («Cloverfield», «World War Z», «The Cabin in the Woods»), βασισμένος στη νουβέλα που έγραψε ο Andy Weir.

Πρωταγωνιστούν οι Matt Damon, Jessica Chastain, Jeff Daniels, Chiwetel Ejiofor, Kristen Wiig, Sean Bean, Mackenzie Davis, Sebastian Stan, Kate Mara, Michael Pena και Donald Glover.

Δείτε τo trailer:

6.9 Awesome
  • Σκηνοθεσία 6.5
  • Σενάριο 5.5
  • Ερμηνείες 7.5
  • Παραγωγή 8
  • Κριτική Χρηστών (11 Ψήφισαν) 6.7
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά «έργα».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.