Κριτική: «Sicario» Του Denis Villeneuve

0

«Στην άνομη περιοχή των συνόρων που εκτείνονται ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, μια ιδεαλίστρια πράκτορας του FBI [Emily Blunt] εκτίθεται στον βάρβαρο κόσμο της διεθνούς διακίνησης των ναρκωτικών, απο μια ομάδα κρούσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ [Josh Brolin, Benicio Del Toro] που την στρατολόγησαν με σκοπό την σύλληψη του αρχηγού ενός Μεξικανικού καρτέλ.»

Κριτική της ταινίας Sicario

Αν και η μάχη ενάντια στα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών έχει αποτελέσει το κεντρικό θέμα πολλών ταινίων στο παρελθόν, ο Denis Villeneuve καταφέρνει να βάλει την δική του πινελιά με ένα τεχνικά άρτιο δραματικό θρίλερ. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι μια φιλότιμη πράκτορας του FBI (Emily Blunt), που αν με αρκετή εμπειρία στη μάχη ενάντια στα καρτέλ θα διαπιστώσει ότι στην ουσία δεν γνωρίζει τίποτε για το αληθινό της πρόσωπο. Μια μάχη αδίστακτη και χωρίς κανόνες και με πρωταγωνιστές ανθρώπους-τέρατα που δεν λογαριάζουν τίποτε και κανέναν.

Κριτική της ταινίας Sicario

Με όπλα την εξαιρετική κινηματογράφηση του Roger Deakins και την μουσική του Jóhann Jóhannsson, το φίλμ του ικανότατου Villeneuve σε αρπάζει απο το λαιμό απο το πρώτο λεπτό, καθώς σε βυθίζει σε ένα σκοτεινό και βίαιο κόσμο που ευτυχώς δεν πρόκειται να συναντήσεις ποτέ. Εναν κόσμο όπου δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν, καθώς οι συμμαχίες αλλάζουν συνεχώς γύρω απο έναν χορό δισεκατομμυρίων δολαρίων γεμάτων αίμα, σε μια μάχη που ουσιαστικά κανείς δεν βγαίνει νικητής.

Εξαιρετικό και το πρωταγωνιστικό τρίδυμο των Emily Blunt, Benicio Del Toro και Josh Brolin, που μέσα απο τις έντονες ερμηνείες του βοηθούν τα μέγιστα στην δημιουργία μιας ατμόσφαιρας αγωνίας και φόβου, σε μια απο τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς που πέρασε.

Κριτική της ταινίας Sicario

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Denis Villeneuve («Prisoners», «Enemy»), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Taylor Sheridan.

Πρωταγωνιστούν οι Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Jon Bernthal, Jeffrey Donovan, Raoul Trujillo, Maximiliano Hernández, Sarah Minnich, Daniel Kaluuya, Lora Martinez-Cunningham και Dylan Kenin.

Δείτε το trailer:

8.1 Awesome
  • Σκηνοθεσία 8
  • Σενάριο 7.5
  • Ερμηνείες 8.5
  • Παραγωγή 8.5
  • Κριτική Χρηστών (18 Ψήφισαν) 8.2
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά «έργα».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.