Κριτική: «In The Heart of The Sea»

0

«Τον χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό πλοίο Essex δέχθηκε την επίθεση απο κάτι που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση της εκδίκησης. Μια αληθινή ναυτική τραγωδία που ενέπνευσε και το Moby-Dick, του Herman Melville. Ομως αυτό ήταν μόνο η μισή ιστορία. Το Heart of the Sea αποκαλύπτει τον τραγικό απολογισμό της αναμέτρησης, καθώς οι επιζήσαντες του πληρώματος οδηγήθηκαν στα όρια τους και αναγκάστηκαν να κάνουν το αδιανόητο για να επιβιώσουν. Αντιμέτωποι με τις καταιγίδες, την πείνα, τον πανικό και την απόγνωση, οι άνδρες θα αμφισβητήσουν τα πιστεύω τους, καθώς ο καπετάνιος τους αναζητά μια κατεύθυνση στην ανοιχτή θάλασσα και ο υπαρχός του εξακολουθεί να επιδιώκει τον θάνατο της μεγάλης φάλαινας.»

Κριτική: "In The Heart of The Sea"

Η αληθινή ιστορία του φαλαινοθηρικού πλοίου Essex, που το 1820 βυθίστηκε απο μια εξαγριώμενη φάλαινα φυσητήρας στο Νότιο Ειρηνικό. Οι επιζώντες του ναυαγίου, έπλεαν για 90 ημέρες σε τρείς μικρές βάρκες και αντιμετώπισαν ασθένειες, πείνα και σταδιακά τον καννιβαλισμό.

Αν και η ταινία φάνταζε να διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ένα απολαυστικό δράμα-δράσης, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όσο καλά θα περίμενε κανείς, καθώς το φίλμ του καταξιωμένου Ron Howard έπεσε θύμα ενός πολύ πρόχειρα γραμμένου σεναρίου.

Κριτική: "In The Heart of The Sea"

Μια ταινία που αν και διαπρέπει σε όλους τους τεχνικούς τομείς, διαθέτωντας μερικές εντυπωσιακές σκηνές δράσης, υστερεί πολύ στην ατμόσφαιρα, καθώς φαντάζει άνευρη και χωρίς κανένα συναίσθημα σε ένα φίλμ που αναμέναμε σαν μια καταιγιστική αναμέτρηση ανάμεσα στον άνθρωπο και την φύση.

Αν και η εξαιρετική κινηματογράφηση του Anthony Dod Mantle («Slumdog Millionaire», «Rush») καταφέρνει με ευκολία να μας τοποθετήσει πάνω στο φαλαινοθηρικό πλοίο Essex, οι κακογραμμένοι διάλογοι και η εξέλιξη της ιστορίας δεν βοηθούν στο κτίσιμο της έντασης και της αγωνίας, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να χάνεται πολύ πρόωρα και το φίλμ να ολοκληρώνεται με ένα αδιάφορο τέλος.

Κριτική: "In The Heart of The Sea"

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ron Howard (“Apollo 13”, «A Beautiful Mind»), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Charles Leavitt («K-PAX», «Blood Diamond»), βασισμένος στη νουβέλα του Nathaniel Philbrick που ενέπνευσε και τη συγγραφή του «Moby Dick» από τον Herman Melville.

Πρωταγωνιστούν οι Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Benjamin Walker, Ben Whishaw, Tom Holland, Edward Ashley, Brendan Gleeson, Sam Keeley, Michelle Fairley, Charlotte Riley, Jordi Mollà.

6.9
  • Σκηνοθεσία 7
  • Σενάριο 6
  • Ερμηνείες 6.5
  • Παραγωγή 8
  • Κριτική Χρηστών (8 Ψήφισαν) 6.2
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά «έργα».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.