Κριτική: «Everest» Του Baltasar Kormákur

0

«Βασισμένη στα αληθινά γεγονότα που συνέβησαν το 1996, η ταινία αφηγείται την προσπάθεια τριών διαφορετικών αποστολών που προσπάθησαν να ανέβουν στην κορυφή του Όρους Everest. Αν και ηγούμενες απο θρυλικούς ορειβάτες όπως ο Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) και ο Rob Hall (Jason Clarke), οι αποστολές είχαν τραγική κατάληξη, καθώς χτυπήθηκαν απο μια ξαφνική χιονοθύελα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 8 ορειβατών.»

Κριτική της ταινίας "Everest"

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Baltasar Kormákur («101 Reykjavik», «2 Guns»), ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Lem Dobbs («Dark City»), Justin Isbell και William Nicholson («Gladiator»), βασισμένοι στο βιβλίο «Into Thin Air» που έγραψε ο Jon Krakauer, ένας απο τους επιζήσαντες της τραγωδίας.

Πρωταγωνιστούν οι Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, Robin Wright, Sam Worthington, John Hawkes, Emily Watson, Keira Knightley, Vanessa Kirby, Michael Kelly, Martin Henderson, Tom Goodman-Hill, Ingvar Eggert Sigurðsson, Chris Reilly, Chike Chan.

Κριτική της ταινίας "Everest"

Με background το επιβλητικό Everest, και ένα εντυπωσιακό cast, το «Everest», βάζει σε δεύτερο ρόλο τους χαρακτήρες, αλλά αναπαριστά έξοχα την μεγαλοπρέπεια και το δέος του επιβλητικού βουνού, με εξαιρετική κινηματογράφηση και άρτιο επίπεδο παραγωγής. Ομως η κάπως ψυχρή και απομακρυσμένη προσέγγιση του Kormákur, έχει σαν αποτέλεσμα ένα φίλμ που μοιάζει περισσότερο σαν ντοκυμαντέρ που απλά αφηγείται την αληθινή και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Χωρίς συναίσθημα αλλά και χωρίς υπερβολές, το «Everest» είναι τόσο ψυχρό όσο και η κορυφή του μεγαλοπρεπούς βουνού, χωρίς τελικά να μπορεί να μεταδώσει στον θεατή την ένταση των απίστευτων στιγμών που έζησαν οι πρωταγωνιστές.

Δείτε το trailer:

7.1 Awesome
  • Σκηνοθεσία 6.5
  • Σενάριο 6.5
  • Ερμηνείες 7.5
  • Παραγωγή 8
  • Κριτική Χρηστών (12 Ψήφισαν) 7.5
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.