Η Black Bear Pictures Απέκτησε Το "The Last Days of Night"

0

Σύμφωνα με το Deadline η Black Bear Pictures απέκτησε το "The Last Days of Night", την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Graham Moore, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

"H φύση της ιδιοφυΐας, το κόστος της φιλοδοξίας και η μάχη για την ηλεκτροδότηση της Αμερικής. Νέα Υόρκη, 1888. Το θαύμα του ηλεκτρικού φωτός βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο. Ο Thomas Edison έχει κερδίσει τον αγώνα για την κατοχύρωση της πατέντας και μηνύει τον μοναδικό πλέον αντίπαλο του, τον George Westinghouse για το ανήκουστο ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Για την υπεράσπιση του, ο Westinghouse κάνει μια επιλογή έκπληξη, καθώς επιλέγει τον Paul Cravath, έναν άπειρο 26χρονο νεαρό που έχει μόλις αποφοιτήσει απο την Νομική Σχολή του Columbia.
Η αποστολή του Cravath είναι κάτι περισσότερο απο δύσκολη. Ο Edison αποδεικνύεται ένας επιβλητικός, πανούργος και επικίνδυνος αντίπαλος. Παρ' όλα αυτά, αυτός ο νεαρός και άγνωστος δικηγόρος μοιράζεται με τον διάσημο αντίπαλο του την ίδια επιθυμία για μια νίκη με κάθε κόστος. Πως θα τα καταφέρει? Καθώς παίρνει το ένα ρίσκο μετά το άλλο, σύντομα διαπιστώνει ότι όλοι όσοι βρίσκονται στον δρόμο του έχουν την δική τους ατζέντα και κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται."

Την σκηνοθεσία της μεταφοράς έχει αναλάβει ο Morten Tyldum ("Headhunters"), ενώ το σενάριο θα γράψει ο συγγραφέας του βιβλίου Graham Moore ("The Imitation Game"), ένα δίδυμο που συνεργάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο "The Imitation Game", μια ταινία που απέσπασε 8 υποψηφιότητες για Oscar.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο φίλμ θα εμφανιστούν και άλλοι τεχνολογικούς τιτάνες του 19ου αιώνα, όπως ο Alexander Graham Bell, ο Stanford White και ο Nikola Tesla, ο οποίος για πολλούς είναι ο πραγματικός εφευρέτης του ηλεκτρικού φωτός και θύμα των αθέμιτων πρακτικών του παμπόνηρου Thomas Edison.

Η διαμάχη ανάμεσα στον Edison και τον Westinghouse αποτελεί το θέμα και της ταινίας "The Current War" που ετοιμάζει ο Alfonso Gomez-Rejon ("Me and Earl and the Dying Girl"), με πρωταγωνιστές τους Benedict Cumberbatch και Jake Gyllenhaal, ένα φίλμ με το οποίο θα ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο.

Την παραγωγή του "The Last Days of Night" θα επιβλέψει ο Teddy Schwarzman της Black Bear Pictures μαζί με τους Nora Grossman και Ido Ostrowsky της Bristol Automotive...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.