Η Activision Θέλει Το «Call Of Duty» Στο Σινεμά

0

Τα τελευταία χρόνια τα blockbuster του κινηματογράφου έχουν αλλάξει δραματικά, με τα comic franchise να έχουν κυριαρχήσει, σερβίροντας ξανά και ξανά το ίδιο πιάτο, γεμίζοντας τα ταμεία τους με τις τεράστιες εισπράξεις. Μια κατάσταση που δεν φαίνεται να αλλάζει στα επόμενα χρόνια, αλλά σίγουρα φαίνεται να μεταλάσσεται, καθώς εκτός απο τις comic ταινίες και τις ταινίες του «Star Wars», μέσα στο παιχνίδι θα μπούν και τα στούντιο των videogames, που πλέον θα υλοποιούν τις κινηματογραφικές μεταφορές των παιχνιδιών έχοντας τον πρώτο λόγο, τόσο στην κατεύθυνση όσο και στην υλοποίηση.

Ηγετικό ρόλο σε αυτή την τάση θα παίξει η Activision Blizzard Studios, μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, που αν και είδε την ταινία του «Warcraft» να αποτυγχάνει, δεν φαίνεται να πτοήθηκε ιδιαίτερα, καθώς ετοιμάζει την δική της κινηματογραφική μεταφορά ενός άλλου μεγάλου τίτλου της, του «Call Of Duty».

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη τους στο The Guardian, η Stacey Sher και ο Nick van Dyk, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Activision Blizzard Studios, δήλωσαν:

«Εχουμε κάνει σχέδια για πολλά χρόνια… Εχουμε συγκεντρώσει μια ομάδα σεναριογράφων για να συζητήσουμε την κατεύθυνση. Θα υπάρξει ένα φίλμ που θα μοιάζει περισσότερο με το ‘Black Ops’, την ιστορία πίσω απο την ιστορία. Ενώ το ‘Modern Warfare’ εστιάζει στο πως είναι να πολεμάς με τα βλέμματα του κόσμου πάνω σου. Και μετά κάτι που μοιάζει περισσότερο με υβρίδιο, όπου παρακολουθείς ιδιωτικές, μυστικές αποστολές, την ίδια ώρα που μια δημόσια αποστολή εξελίσσεται.

Η Activision Θέλει Το "Call Of Duty" Στο Σινεμά

Η μεταφορά θα έχει την ίδια καταιγιστική και ενεργετική αισθητική του παιχνιδιού, αλλα δεν θα είναι μια πιστή μεταφορά. Είναι ένα φίλμ με μεγάλη κλίμακα, ένα μεγάλο blockbuster, ανάλογο με αυτά της Marvel.»

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα οι μεταφορές των videogames στον κινηματογράφο μόνο ως αποτυχημένες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, καθώς κανένας δεν έχει καταφέρει να βρεί την ιδανική φόρμουλα της μεταφοράς. Μια κατάσταση που για πολλούς δεν πρόκεται να αλλάξει ούτε στο προσεχές μέλλον, καθώς ισχυρίζονται πως «τα videogames φτιάχνονται για να τα παίζεις και όχι για να τα βλέπεις»…

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.