4ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Νύχτες τρόμου»

0

Το τέταρτο στη σειρά Horrorant Film Festival «Fright Nights», που θα διεξαχθεί φέτος σ’ έξι πόλεις, συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με πάνω από 40 διεθνείς και ελληνικές παραγωγές καθώς και 20 νέες παραγωγές μικρού μήκους.

Από το 4ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Νύχτες Τρόμου» δεν θα λείψουν επίσης και τα αφιερώματα sci-fi horror, καθώς και τα αφιερώματα στον ελληνικό τρόμο, ενώ θα υπάρχουν φυσικά το διαγωνιστικό ταινιών μεγάλου μήκους, το διεθνές διαγωνιστικό ταινιών μικρού μήκους καθώς και των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, τα pre-events, τα special events.

Θα απονεμηθούν τέλος τα βραβεία Horrorant Award Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής Ερμηνείας, Γυναικείας Ερμηνείας, Φωτογραφία, Ειδικών Εφέ, Special Horrorant Award, Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερης Ξένης Ταινίας Μικρού Μήκους.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως οι «Νύχτες Τρόμου» («Fright nights») αποτελούν το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών τρόμου στην Ελλάδα και ένα απ’ τα ανερχόμενα της Ευρώπης. Υπολογίζεται μάλιστα για φέτος, πως καθημερινά θα προβάλλονται 6 ή 8 ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ πρόγραμμα του θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι φετινές Νύχτες Τρόμου θα σηκώσουν αυλαία αρχικά στην Αθήνα, στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Όσκαρ από 4 – 10 Μαΐου, ενώ αμέσως μετά, στις 11 – 17 Μαΐου, θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη, στα Βακούρα 1 & 2. Την ίδια περίοδο (11 – 17 Μαΐου), θα λάβουν χώρα οι προβολές στο Ηράκλειο στον κινηματογράφο Βιτσέντζος Κορνάρος, στην Λάρισα στα Victoria Cinemas, στην Αλεξανδρούπολη στον κινηματογράφο Ηλύσια και τέλος στη Ρόδο στο Pallas Cinemas Center

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Δείτε το trailer:

Μοιραστείτε.

About Author

Λήδα Ειρήνη Αδάμου

Χαίρετε! Με λένε Λήδα και το όνειρο μου ήταν πάντοτε να ασχοληθώ με μια κάμερα! Καθότι δε διέθετα βέβαια το ταλέντο του σκηνοθέτη, αποφάσισα να κινηθώ διαφορετικά και να ερμηνεύω αυτό που θέλει να μου δείξει ο σκηνοθέτης. Κατά την πορεία μου αυτή συνειδητοποίησα, πως η ερμηνεία ή αλλιώς η κριτική μιας ταινίας, κάθε άλλο παρά υπόθεση υποκειμενική(ανάλογα δηλαδή με την οπτική ματιά του καθενός) είναι! Υπάρχει επομένως μια κατ’ ουσία αντικειμενικότητα στο πως μπορεί να προσεγγίσει κανείς ένα φιλμ. Προσωπικά πιστεύω πως τρεις είναι οι οπτικές του: α) το βλέμμα του σκηνοθέτη β) το βλέμμα του μεμονωμένου θεατή και γ) το βλέμμα του κοινού. Συνεπώς, μόνο μέσα από τη σύνθεση των τριών αυτών οπτικών είναι, κατά τη γνώμη μου, πιθανό να προσεγγίσει κάποιος την αλήθεια, που αντανακλά μια ταινία…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.