Η 20th Century Fox Θα Μεταφέρει Το «Neuromancer»

0

Αν και η μεταφορά του «Neuromancer» στον κινηματογράφο κυκλοφορεί στα γραφεία των στούντιο εδώ και πολλά χρόνια, τον τελευταίο καιρό φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα γύρω απο το project της 20th Century Fox. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του Deadline, το project διαθέτει πλέον στη θέση του σκηνοθέτη τον Tim Miller («Deadpool») και στη θέση του παραγωγού τον Simon Kinberg («X-Men»).

«Ο Henry Dorsett Case υπήρξε ο πιο ευφυής κλέφτης δεδομένων (hacker) στην ιστορία, μέχρι την στιγμή που οι εκδικητικοί πρώην εργοδότες παρέλυσαν το νευρικό του σύστημα. Ομως τώρα, ένας καινούργιος και μυστηριώδης εργοδότης τον στρατολογεί για μια τελευταία δουλειά. Ο στόχος: μια αδιανόητα πανίσχυρη τεχνητή νοημοσύνη που βρίσκεται σε τροχιά έξω απο την Γή και που βρίσκεται στην υπηρεσία της σατανικής κοινοπραξίας Tessier-Ashpool. Με την βοήθεια της Molly, μια σαμουράϊ του δρόμου, ο Case ξεκινά μια περιπέτεια που ανεβάζει κατά πολύ τον πήχη σε ολόκληρο το είδος της επιστημονικής φαντασίας.»

Η cyberpunk νουβέλα του William Gibson εκδόθηκε το 1984 και αποτέλεσε το πρώτο βιβλίο που κατάφερε να κερδίσει και τα τρία σημαντικότερα βραβεία της επιστημονικής φαντασίας, το Nebula Award, το Philip K. Dick Award και το Hugo Award. Το «Neuromancer» αποτέλεσε το πρώτο μέρος της τριλογίας Sprawl, που περιλαμβάνει επίσης τα βιβλία «Count Zero» (1986) και «Mona Lisa Overdrive» (1988).

Αν και το εγχείρημα δεν διαθέτει ακόμη σεναριογράφο, οι προσδοκίες είναι αρκετά υψηλές, καθώς η ποιότητα της νουβέλας είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ και η επιλογή του Tim Miller φαντάζει εύστοχη, καθώς ο Αμερικανός σκηνοθέτης διαθέτει πλούσια εμπειρία στα οπτικά εφέ…

 

Η 20th Century Fox Θα Μεταφέρει Το "Neuromancer"

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.